Air Products Home

News ReleaseAir Products verbetert vriestechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie

06/05/2021 Halfweg

Air Products heeft haar cryogene vriestechnologie verder ontwikkeld, waarbij de efficiëntie en de duurzaamheid centraal stonden. Bij de nieuwe Freshline® High Performance batchvriezer wordt de hoeveelheid vloeibare stikstof, die voor het bevriezen wordt gebruikt, flink verminderd. Air Products speelt met de nieuwe technologie in op de gestage groei van de diepvriessector. Marktonderzoeksbureau Technavio voorspelt in zijn rapport 'Frozen Food Market in Europe’ voor de periode van 2021 tot 2015 een stijging van de verkoop van diepgevroren voedingsmiddelen van gemiddeld 6% per jaar.  
Freshline® High Performance Batch Freezer
Dankzij de focus op de gelijkmatigheid en de efficiëntie van het vriesproces levert de Freshline® High Performance batchvriezer diepvriesproducten van hoogwaardige kwaliteit. Dat helpt voedselfabrikanten om sneller en efficiënter te reageren op de groeiende vraag naar diepvriesproducten.De voedingsmiddelenindustrie hecht bovendien steeds meer waarde aan duurzaamheid en zoekt daarom naar manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren. De vernieuwde vriezer ondersteunt dit streven door de benodigde hoeveelheid vloeibare stikstof te verminderen, die als koelvloeistof gebruikt wordt. Tegelijkertijd is er een betere controle op het hele vriesproces mogelijk.

De nieuwe Freshline® High Performance batchvriezer van Air Products is speciaal ontworpen voor het ultrasnel invriezen of koelen van producten. Dat is ideaal voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie of voor bedrijven met snel wisselende productieprocessen.

“Air Products ontwikkelt al tientallen jaren innovaties voor de voedingsindustrie”, zegt Erik Brandes, Business Development Manager Food bij Air Products Nederland. “We zijn ongelooflijk trots op de recente stappen die we hebben gemaakt bij de verbetering van onze vriestechnologie. Uiteindelijk willen we producenten van voedingsmiddelen ondersteunen bij het stroomlijnen en flexibiliseren van hun productieprocessen; zeker in de steeds dynamischer economie. De gelijkmatigheid van het invriezen en de eenvoudige reiniging van de nieuwe batchvriezer zijn grote voordelen. Voor voedingsmiddelenfabrikanten is het belangrijker dan ooit om meer controle over hun productieprocessen te krijgen zodat ze sneller kunnen inspelen op de veranderingen in de markt. De nieuwe technologie biedt veel meer flexibiliteit en helpt producenten bij het inspelen op de voortdurende veranderingen en toekomstige uitdagingen.’’

Over Air Products 

Air Products (www.airproducts.com) is al meer dan 80 jaar een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Met een sterke focus op energie, milieu en opkomende markten levert het bedrijf industriële gassen, bijbehorende apparatuur en toepassingen aan tientallen bedrijfstakken zoals raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas (LNG) in de wereld. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt, bezit en exploiteert een aantal van de grootste industriële gasprojecten ter wereld waaronder gasificatieprojecten die op een duurzame manier overtollig  natuurlijk materiaal omzetten naar syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliën, projecten voor de opvang van koolstoffen en grootschalige koolstofvrije waterstofprojecten die de wereldwijde transport- en energietransitie ondersteunen.

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer 65 miljard dollar. Ongeveer 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers met diverse achtergrond worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en onze wereld mee te maken krijgen. 

Ga voor meer informatie naar airproducts.nl of volg het bedrijf op LinkedIn

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10-K for its fiscal year ended September 30, 2020.

Downloads

|

Kontaktní informace

Došlo k chybě, opravte zvýrazněná pole.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Jak vám můžeme pomoci?

  1. Jaký druh poptávky?