Air Products Home

News ReleaseAir Products en Stadtwerke Hürth tekenen overeenkomst voor de bouw van een nieuw waterstoftankstation in Duitsland

21/10/2021 Diegem

Air Products (NYSE:APD) en Stadtwerke Hürth hebben een overeenkomst getekend voor de bouw en exploitatie van een nieuw waterstoftankstation. Het tankstation zal worden gebouwd op het terrein aan de Bonnstraße 232 onder het winkelpark Eschweiler Straße. Naast de bussen en vuilniswagens van Stadtwerke Hürth zal het ook derden de mogelijkheid bieden hun voertuigen op waterstof te tanken. Het tankstation zal zo worden ontworpen dat er waterstof kan worden getankt bij een druk tussen 350 en 700 bar. Air Products zal de installatie niet alleen bouwen, maar ook verantwoordelijk zijn voor de volledige werking ervan, inclusief de levering van waterstof. De opening is gepland voor 2022. 
Air Products and Stadtwerke Hürth sign agreement to build a new hydrogen filling station in Germany
Stadtwerke Hürth en Air Products werken al vele jaren samen. Air Products bevoorraadde het eerste waterstoftankstation van Stadtwerke op het terrein van het chemiepark Hürth Knapsack. "We zijn zeer verheugd om met Stadtwerke samen te werken aan dit belangrijke project," zegt Jörg Hömberg, General Manager bij Air Products Duitsland. "Met de bouw van een waterstoftankstation dat ook derde gebruikers de mogelijkheid zal bieden hun voertuigen te tanken, vervult Stadtwerke Hürth opnieuw een voortrekkersrol en geeft het een voorbeeld voor duurzame mobiliteit. Wij ondersteunen dit met onze expertise in de bouw van waterstofstations die eenvoudig en veilig te gebruiken zijn. Air Products zal het station in eigendom hebben, exploiteren en onderhouden. Deze opzet maakt het voor bedrijven en overheden gemakkelijk om in de wereld van de waterstofmobiliteit te stappen. Wij maken deze technologie beschikbaar zonder dat onze klanten hier zelf expert in hoeven te worden." 

Stadtwerke Hürth exploiteert momenteel 11 waterstofbussen. Eind 2021 zullen er nog vijf waterstofbussen aan hun vloot worden toegevoegd. "Na de ombouw van onze vloot zullen wij de gehele reguliere exploitatie van het lokale openbaar vervoer van de stad met één miljoen routekilometers per jaar klimaatneutraal verzorgen," legt Stefan Welsch, bestuurslid van Stadtwerke Hürth AöR uit en benadrukt: "We hebben nu 10 jaar ervaring met waterstofbussen. De technologie werkt uitstekend; het tanken duurt niet langer dan een dieseltankbeurt. Brandstofcellen zijn een groot voordeel voor het milieu, want waterstofbrandstof heeft geen uitstoot van tank tot wiel, en we hebben nauwelijks reserveonderdelen nodig. Daarom overwegen wij nog meer projecten met waterstof. Bussen en vuilniswagens zijn nog maar het begin." 

Air Products is al meer dan 60 jaar een pionier in waterstof. Haar technologieën worden gebruikt bij meer dan 1,5 miljoen tankbeurten per jaar in 20 landen en is betrokken bij meer dan 250 projecten. Als 's werelds grootste waterstofproducent beschikt Air Products over uitgebreide ervaring in de gehele waardeketen van waterstof. Air Products beschikt over de bewezen capaciteit en knowhow om waterstof te produceren via alle beschikbare productiemethoden en om deze steeds belangrijker wordende emissievrije brandstof veilig, betrouwbaar en economisch te verdelen.

Over Air Products 

Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen sinds 80 jaren. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiële industriële gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en exploiteert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties ter wereld, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn; koolstofafvangprojecten; en koolstofvrije waterstofprojecten op wereldschaal ter ondersteuning van het wereldwijde transport en de energietransitie. 

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 65 miljard. Meer dan 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen: Dit persbericht bevat "op de toekomstgerichte verklaringen" binnen de safe harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen en veronderstellingen van het management op de datum van deze bekendmaking en zijn geen garanties voor toekomstige prestaties. Hoewel toekomstgerichte verklaringen te goeder trouw worden afgelegd en gebaseerd zijn op veronderstellingen, verwachtingen en projecties die het management redelijk acht op basis van de momenteel beschikbare informatie, kunnen de werkelijke prestaties en financiële resultaten wezenlijk verschillen van de projecties en ramingen die in de toekomstgerichte verklaringen zijn opgenomen, als gevolg van vele factoren, waaronder risicofactoren die zijn beschreven in ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het boekjaar dat eindigde op 30 september 2020. Behalve voor zover wettelijk vereist, wijzen wij elke verplichting of toezegging af om toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen, bij te werken of te herzien om eventuele veranderingen in de veronderstellingen, overtuigingen of verwachtingen of eventuele veranderingen in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd, weer te geven.

Downloads

|

Kontaktní informace

Došlo k chybě, opravte zvýrazněná pole.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

Jak vám můžeme pomoci?

  1. Jaký druh poptávky?