logo Go to Home Page
| Praha

Společnost Air Products Česká republika nově vede Radka Ševčíková

Společnost Air Products (NYSE: APD), přední světový producent průmyslových plynů, má nové vedení. V čele pobočky společnosti Air Products v České republice je nově Radka Ševčíková. Na pozici ředitele pro Česko, Slovensko a Maďarsko vystřídala Vlastimila Pavlíčka, který po mnohaletém vedení pobočky přešel na pozici ředitele pro rozvoj obnovitelných zdrojů v regionu střední Evropy a Ruska.

Společnost Air Products Česká republika nově vede Radka Ševčíková.

Radka Ševčíková nastoupila do společnosti Air Products v roce 2004, věnovala se finančnímu reportingu, řízení nákladů a vyhodnocování potenciálních investic. V roce 2006 přešla na evropskou centrálu firmy do Bruselu, kde pracovala v různých pozicích od evropského analytického manažera po kontrolora pro střední a východní Evropu.

V roce 2016 přešla do obchodu na post Business Improvement Manager, ve kterém pracovala na strategii a vylepšování portfolia a na akvizicích firem. V roce 2017 vrátila se do Čech a na téže pozici rozvíjela obchod ve střední Evropě a Rusku. Dříve také působila ve vedoucích pozicích logistiky, marketingu a účetnictví u společností Atlas, Delvita a Unilever.

Vystudovala fakultu Podnikové ekonomiky a managementu a Účetnictví a finančního řízení podniku na Vysoké škole ekonomické v Praze. Pochází z Nového Jičína a ve svém volném čase se věnuje rodině a sportu. 

Air Products je světová společnost zabývající se výrobou průmyslových plynů, na trhu působí 80 let. Společnost se zaměřuje na zajištění energií, udržitelný rozvoj a rozvíjející se trhy. Dodává technické plyny, související vybavení a odborné aplikační poradenství desítkám průmyslových odvětví, od rafinérií, chemického a strojírenského průmyslu přes výrobu elektrotechniky, zpracovatelský průmysl až po potravinářství. Air Products je rovněž světovým lídrem v dodávkách technologií a zařízení pro zpracování zkapalněného zemního plynu.

Firma působí v 50 zemích a v roce 2020 dosáhla obratu 8,9 miliardy dolarů (194,4 miliardy korun).


O společnosti Air Products 
Air Products (NYSE: APD) je přední světová společnost zabývající se výrobou průmyslových plynů, která na trhu působí 80 let. Společnost se zaměřuje na zajištění energií, udržitelný rozvoj a rozvíjející se trhy. Dodává potřebné technické plyny, související vybavení a odborné aplikační poradenství desítkám průmyslových odvětví, od rafinérií, chemického a strojírenského průmyslu přes výrobu elektrotechniky, zpracovatelský průmysl, až po potravinářství. Air Products je rovněž světovým lídrem v dodávkách technologií a zařízení pro zpracování zkapalněného zemního plynu. Společnost vyvíjí, navrhuje, staví, vlastní a provozuje některé z největších světových průmyslových plynárenských projektů. To zahrnuje projekty v oblasti zplyňování, které udržitelně přeměňují bohaté přírodní zdroje na syntetický plyn pro výrobu vysoce hodnotné energie, paliv a chemikálií, projekty na zachytávání uhlíku a světové projekty bezuhlíkového vodíku, které podporují globální ekologickou dopravu a přechod na bezemisní energetiku.

Společnost v roce 2020 dosáhla obratu ve výši 8,9 miliard USD, působí v 50 zemích a její současná tržní kapitalizace činí přibližně 60 miliard USD. Více než 19 000 kvalifikovaných a talentovaných zaměstnanců z různých prostředí je poháněno vyšším posláním společnosti Air Products vytvářet inovativní řešení, jež jsou přínosem pro životní prostředí, podporovat udržitelný rozvoj a řešit výzvy, kterým čelí zákazníci, komunity i celý svět. Pro více informací navštivte webové stránky www.airproducts.cz nebo nás sledujte na portálech LinkedIn, Twitter, Facebook nebo Instagram.