logo Go to Home Page
| Praha

Air Products vyhlásil obchodní strategii „O třetinu do ’30“ se závazkem snížit emise oxidu uhličitého

Kontakt pro média:

Společnost Air Products (NYSE: APD), přední světová společnost v oblasti průmyslových plynů, dnes oznámila nový cíl udržitelnosti, ve kterém chce do roku 2030 snížit své emise oxidu uhličitého o jednu třetinu oproti emisím v roce 2015. Společnost Air Products si vytýčila tento nový cíl, protože se blíží k úspěšnému dosažení řady cílů udržitelnosti stanovených do roku 2020. 

Na dnešní výroční konferenci Credit Suisse 33rd Annual Basic Materials Conference hovořil předseda, prezident a generální ředitel společnosti Air Products, Seifi Ghasemi o významu udržitelnosti pro společnost. "Udržitelnost je jádrem toho, co společnost Air Products za posledních 80 let v podnikání udělala. Naše průmyslové plyny, technologie a aplikace umožňují zákazníkům po celém světě snížit spotřebu energie, snížit emise a zvýšit produktivitu. Technologie Air Products také hrají hlavní roli při řešení významných energetických a environmentálních výzev díky zplyňování, zachycování uhlíku a výrobě vodíku pro čistou mobilitu. Ukázkovým projektem může být NEOM - největší bezuhlíkový a skutečně transformativní vodíkový projekt na světě, “uvedl Ghasemi.

"Tento ambiciózní závazek je zcela v souladu s naší obchodní strategií, do které patří projekty zachycování uhlíku, nízkouhlíkové a bezuhlíkové projekty, provozní dokonalost a zvýšené využívání obnovitelné energie. Věřím, že s našimi technologiemi a produkty, a hlavně s pracovitými a pro věc zapálenými lidmi, budeme pokračovat v našich skvělých výsledcích při naplňování a překračování ambiciózních cílů, “ řekl Ghasemi.

Závazek snížit emise oxidu uhličitého „O třetinu do ´30“ navazuje rovněž na vyšší cíle společnosti Air Products motivovat zaměstnance po celém světě ke spolupráci a inovacím při řešení významných energetických a environmentálních výzev. Lidé společnosti Air Products berou svou odpovědnost vážně, aby dosahovali vyšší udržitelnosti a pomáhali zákazníkům dělat totéž. Společnost v současné době hledá a vyvíjí nové cesty, jak emise snížit ještě nad rámec cíle.

„V Evropě si společnost Air Products vybudovala solidní cestu k udržitelnému růstu a ve spolupráci s našimi zákazníky dodává čistší energetická řešení,“ uvedl Ivo Bols, prezident Air Products pro Evropu a Afriku. „S ambiciózní politikou dodržování nejvyšších environmentálních standardů budeme i nadále hrát aktivní roli při zajišťování konkurenceschopné a udržitelné Evropy, “ dodal Bols.

Kromě dodávek produktů a technologií, které zákazníkům Air Products umožnily v roce 2019 snížit emise oxidu uhličitého o 69 milionů tun, společnost již dosáhla nebo překročila většinu cílů udržitelnosti stanovených pro rok 2020. Další informace o úspěších a úsilí společnosti Air Products v oblasti udržitelnosti naleznete na webu společnosti nebo v její nejnovější zprávě Sustainability Report 2020.

Kontakt pro média:
(Air Products CZ)
Vratislav Kopačka
Tel.: (+420) 775 991 656

O společnosti Air Products