
Výběr plynu pro modifikovanou atmosféru (MAP)
Řešení Freshline®
Zemskou atmosféru tvoří dusík (78,09%), kyslík (20,95%), argon (0,93%), oxid uhličitý (0,04%), vzácné plyny a vodní pára. Změna tohoto vyváženého poměru látek je „modifikovaná atmosféra“.
Každý potravinářský výrobek má v závislosti na svém složení a vlastnostech ideální modifikovanou atmosféru. Potravinám s vysokým obsahem tuků prospívá snížení množství kyslíku a zvýšení obsahu inertního dusíku. U potravin, kde hrozí růst mikrobů, kvasinek nebo plísní je vhodné použití bakteriostatického CO₂. A potraviny, které potřebují dýchat nebo si udržet svěží barvu, musí mít v okolní atmosféře trochu kyslíku.
Máme desítky let zkušeností s identifikací těchto ideálních směsí. Zajímá vás, která plynová směs je pro váš produkt nejvhodnější? Podívejte se na níže uvedený nástroj.