Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Potraviny 

Regulace teploty při míchání a tvarování v potravinářských procesech

Klíč k optimalnímu výsledku tvarování

Pokud je teplota připravované směsi příliš vysoká, smíchaný produkt nedrží tvar a má tendenci se lepit na se pracovní desku. To vede ke zbytečnému plýtvání a přepracovávání. Běžným řešením je během procesu míchání přidání ledové vody, suchého ledu nebo, zmrazených ingrediencí. Nicméně tento postup není příliš přesný, může být časově náročný nebo dokonce nehygienický. Často tak nebývá dosaženo ideální textury a teploty nutné pro kvalitní tvarování výrobků. Stále populárnější alternativou je instalace systému pro vstřikování kapalného dusíku nebo CO₂ do mixéru nebo mísícího zařízení.

Proč chladit během míchání ingrediencí?

0718-timer
Rychlost

Optimalizovaná textura výrobku pomáhá zrychlit tvarování

ap0152-reliability
Spolehlivost

Rovnoměrná, přesná a opakovatelná regulace teploty zlepšuje konzistenci

ap0173-yield
Výtěžnost

Menší množství odpadu a přepracování během tvarování

ap0168-preserved-product-quality
Kvalita

Vyšší homogenita bez rizika poškození produktu důsledkem působení chladu

ap0170-food-safety
Bezpečnost potravin

Rychlejší zchlazení znamená kratší dobu potřebnou k dosažení optimální teploty

ap0154-extended-shelf-life
Trvanlivost

Čím rychleji se produkt ochlazuje, tím rychleji se stane mikrobiologicky stabilní

Dalco a Air Products: Dosažení dokonalé směsi

Zjistěte jak holandský zpracovatel potravin Dalco díky našemu systému Freshline® LIN-IS  zlepšil výstup míchání a tvarování, příčemž současně snížil množství odpadu

Nabídky

Zeptejte se odborníka

Neil Hansford - Food Technology Expert, UK
Neila Hansforda

Expert na potravinářskou technologii, Velká Británie

Může studený dusík nebo CO₂ poškodit produkt?

Ne, teplotu lze změnit, tak abychom dosáhli ideálního nastavení pro váš produkt.