Hledáte přirozený způsob, jak dále prodloužit trvanlivost vašich chlazených potravin balených v modifikované atmosféře (MAP)? Nebo hledáte způsoby, jak omezit sezónní překážky nebo lépe naplánovat výrobu obecně?
Představte si, že byste si mohli vyrobit jídlo, když vám to vyhovuje, a pak jej několik měsíců skladovat, než se zákazníkovi doručí, až se vám bude nejlépe hodit, a zároveň nabídnout produkt podobný běžnému chlazenému produktu v modifikované atmosféře. Tato možnost může být realitou.
Náš výzkumný a vývojový tým objevil, že kombinace kryogenního mražení a MAP účinně zpomaluje zrychlené kažení potravin, k němuž dochází po rozmrazení. Umožňuje výrobkům z mražených a rozmrazených pokrmů nabízet srovnatelnou kvalitu, vzhled a skladovatelnost jako standardní chlazené výrobky balené v modifikované atmosféře, v některých případech i dříve delší. Rovněž pro všechny testované produkty může koncový uživatel po bezpečném rozmrazení za správných podmínek bezpečně znovu doma zmrazit produkt.